Webteksten (SEO)

webteksten (seo)

Beeld: Diliff

Dat je op deze pagina terecht bent gekomen heb je niet te danken aan het toeval. Hoogst waarschijnlijk heb je in Google gezocht op een zoekterm. Bijvoorbeeld: ‘tekstschrijver’, ‘copywriter in Arnhem’ of misschien gebruikte je wel de woorden: ‘teksten schrijven voor een website’. Dankzij de teksten op mijn website en het slim gebruiken van bepaalde zoektermen, ook wel zoekmachineoptimalisatie (SEO) genoemd, komen veel van mijn klanten hier terecht.

Zoekmachineoptimalisatie
Ik help je graag bij schrijven van jouw webteksten en het slim verwerken van zoektermen waarop jij gevonden wilt worden. Voordat ik begin met schrijven, stellen we samen vast welke zoektermen dat moeten zijn. Voor veel mensen is het een verrassing dat dit vaak niet de termen zijn die je als organisatie of ondernemer zelf gebruikt. Ook is het slim om naast de meest voor de hand liggende termen op zoek te gaan naar alternatieven. Dit zijn namelijk de zoekwoorden die jouw concurrenten niet gebruiken. Door deze termen te kiezen komt jouw website sneller bovenaan de Google resultaten te staan.

Doelgroep bereiken met je website
Uiteraard draait een goede webtekst niet alleen maar om dat briljante zoekwoord op precies de juiste plek. Een tekst die bol staat van wat overduidelijk SEO-woordjes zijn verdienen meestal geen Nobelprijs voor de literatuur. Een tekst is pas goed wanneer de tone-of-voice aansluit bij de doelgroep en wanneer de boodschap inhoudelijk ook aankomt bij de bezoeker van je website. Helemaal mooi wordt het wanneer de bezoeker vervolgens ook in actie komt. Dat kan zijn: het bestellen van een product, een inschrijving voor de nieuwsbrief of een verzoek om meer informatie over je product. Conversie noemen we dat in vervelend webjargon.   

Wat kost het?

  • Het uurtarief voor het schrijven van webteksten bedraagt 75,- ex btw. Aan de hand van dit uurtarief en een schatting van de hoeveelheid tijd die ik kwijt ben kunnen we ook een totaalprijs afspreken. 
  • Zijn je webteksten al klaar, maar wil je ze door mij laten corrigeren op taal, stijl en zoekmachineoptimalisatie (SEO)? Hier vind je mijn tarieven voor tekstredactie

 

 

Verspreid het woord:

Ik hou van dialoog!