Selfie: Profileren

Sinds kort begin ik mijn dag met het schrijven van een selfie. Ik doe dat aan de hand van een onalledaagse vraag, de ‘vraag van de dag’. Lees hier mijn antwoord op de vraag van vrijdag 3 februari 2017:

Stel je moet een profiel van jezelf schetsen op een datingsite en je kan niet anders dan volstrekt eerlijk zijn. Hoe ziet dat verhaal eruit?

Ik ben de eerste die tijdens het klussen in huis alles uit haar handen laat vallen zodra iemand roept: “Eten!”

Als ik ’s ochtends wakker word, vind ik dat ik eerst moet ontbijten en pas daarna koffie mag drinken. Ik heb geen idee waarom ik dit vind. Doordeweeks hou ik me eraan, maar in het weekend niet.

Vroeger had ik een poster van Morten Harket, de zanger van A-ha, op wie ik verliefd was. Ik praatte fluisterend tegen hem als ik in bed lag. Soms deed ik dat in het Engels, omdat ik dat een gave taal vond, terwijl ik nog geen Engels kon. Ik verzon daarom gewoon zelf woorden die voor mijn gevoel ‘Engels klonken’.

Ik eet al sinds mijn 11e om de zoveel tijd in minder dan 30 minuten tijd een hele zak Chipito’s leeg.

Ik ben extreem empathisch. Ik word er zelf af en toe gestoord van.

Ik ben in Friesland geboren en getogen, maar ik heb een hekel aan schaatsen.

Zoals elk ander meisje had ik vroeger “My Little Pony” paardjes en een Barbiepop. Ik speelde daar weleens in mijn eentje mee, waarbij de Little Pony’s dan het volk waren en Barbie de verlichte despoot van het land.

Ik ben goed in luisteren, maar als ik moe ben, dan is belangstelling hebben in de ander de eerste module in mijn brein die uitvalt. Ik ben dan nog wel in staat om de hele nacht te dansen.

Ik ben erg ambitieus, maar als lanterfanten een vaardigheid zou zijn waar je andere mensen in kunt coachen, dan zou ik direct een bedrijf beginnen als Lanterfant Coach.  

Ik heb weleens een tijdje het Paleo dieet gevolgd. Dat is niet om af te vallen, maar om het leven in pre-agrarische tijden zo goed mogelijk te benaderen. Dat alles vanuit het idee dat de ‘jagers/verzamelaars’ veel gezonder, slanker, sterker en gelukkig waren dan mensen van nu. Ik geloofde in die tijd dat het eten van brood, zuivel en suiker de oorzaak was van al mijn problemen en dat deze dan ook als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen, wanneer ik alleen nog maar vlees, vis, groente, fruit en noten zou eten.

Ik vind mensen die hun leven netjes op de rit hebben, maar die nog nét dat ene in hun leven missen een beetje saai.

Als ik heel eerlijk ben dan geniet ik meer van bitterballen na 20 kilometer wandelen op de hei, dan van een 5-gangen menu in een sterrestaurant. 

Als ik heel eerlijk ben, dan moet ik er waarschijnlijk bij vertellen dat ik nooit in een sterrestaurant kom.

Op een keer keek ik een Becel reclame, en toen kreeg ik tranen in mijn ogen.

Als ik een film heel erg goed vind, dan voel ik een hevig verlangen om erin te wonen.

Ik heb een kast vol boeken, waarvan ik ongeveer de helft heb gelezen. Vroeger las ik moeiteloos een roman per week. Nu lees ik hooguit een pagina per dag, voornamelijk in bed, om in slaap te vallen.

Wanneer ik na drie maanden binge kijken een serie van vijf seizoenen heb uitgekeken, dan mis ik in de weken erna de personages uit de serie, als waren ze mijn beste vrienden.

Ik heb veel voor anderen over.

Tijdens het halen van mijn rijbewijs heb ik ongeveer drie keer de auto ergens moeten parkeren, omdat ik in huilen uitbarstte.

Ik doe me soms stoerder voor dan ik me voel, maar als ik je vertrouw ben ik een open boek.  

Doe je mee met mijn ochtendritueel? Schrijf je dan hier in en ontvang elke werkdag stipt om 7:00 uur  de ‘vraag van de dag’.

BONUS! De tranentrekkende Becel reclame

 

 

Verspreid het woord:

Ik hou van dialoog!